Nu startar fönsterrenoveringen

Företaget Penselkompaniet som har fått renoveringsuppdraget inleder arbetet i morgon den 1 september. De börjar med trapphusfönstren och startar på Björngårdsgatan. Fönsterskyddet i trapphusen kommer att förstärkas med tanke på barnens säkerhet.

I mitten av nästa vecka är det dags för fönstren i lägenheterna, med start på Maria Prästgårdsgata. Penselkompaniet har 15 arbetsdagar på sig för varje fönster, så vi är utan våra fönster under tre veckor. Enligt tidsplanen ska arbetet vara klart vecka 42, men det kan påverkas av oplanerade renoveringsbehov och kompletteringar.

Detaljerad information om renoveringen delas ut i postfacken till alla berörda
Du kommer att få veta datum och tid när Penselkompaniet behöver komma in i din lägenhet. Alla får också erbjudande om att på egen bekostnad få fönstren renoverade även på insidan och priser finns med i informationen som delas ut. Våra hyresgäster får både utvändig och invändig reparation och målning.

Så här går det till
Penselkompaniet gör först en förbesiktning och markerar alla fönster med en egenkontrollsrapport innan de demonterar och skickar iväg dem till sin verkstad. En plastkåpa placeras utvändigt på fönstret som skydd. De yttre fönsterkarmarna renoveras och målas på plats, så det kommer att pågå arbete även inne i lägenheterna och i trapphusen. Penselkompaniet komet att ha löpande kommunikation med respektive boende via en lapp på insidan av ytterdörren.