På gång i föreningen

Styrelsen har haft ett tufft år med mycket nytt att lära och hantera. Det som tagit mest tid och kraft är förstås den stora ombyggnaden av vinden, som inneburit regelbundna byggmöten med Innovation Design och ständigt nya problem att ta ställning till och försöka lösa. Nu när bygget snart är klart, kommer det att bli mer tid för föreningens egna projekt. För att alla förändringar i huset ska genomföras smidigt och bra är det viktigt att ta en sak i taget.

Inom ett par veckor byts pumpen i källaren ut. Den är gammal och har sedan i våras låtit väldigt mycket, vilket varit ett stort problem för några boende.

Styrelsen jobbar just nu med budget och en åtgärdsplan för nästa och kommande år. Under 2016 är det dags att, förutom balkongbygget, renovera alla fönster mot gården och dessutom vid ett annat tillfälle göra lagningar på fasaden där murbruket lossnat. Eter flera inbrott och inbrottsförsök känns det också angeläget att installera säkerhetsdörrar snarast, men det måste i så fall först beslutas på en extrastämma. En kallelse till stämman kommer inom kort.

En utredning om ett eventuellt stambyte pågår också för att ta reda på om, när och hur det arbetet bör utföras och hur lång tid det tar. Stambytet kommer att utföras tidigast år 2017.