Hej då 2019 – hej 2020

Året går mot sitt slut – dags att avrunda och att blicka framåt. Först några saker om det som varit. Vi i styrelsen har jobbat på. Vi har avhandlat många frågor, några mer värda att nämna än andra.

Budget i balans och nya medlemmar

Först och främst – budgeten för 2020 är klar och vi är i balans. Inga avgiftshöjningar eller andra åtgärder krävs. Vi vill också med detta helgbrev passa på att hälsa alla nya medlemmar  välkomna. Fem bostadsrätter har bytt ägare under året.

Hissen Maria Prästgårdsgata 10

För oss som bor på Maria Prästgårdsgata 10 har hissen varit ett återkommande bekymmer med mer eller mindre ständiga driftstopp. Efter många insatser är vi nu – peppar, peppar – i hamn. Delar av styrsystemet är utbytt och vi har en plan för den låsproblematik som finns på våningsplanen. Vi har i budgeten tagit höjd för korrigering av låshus samt ett svetsarbete på bottenplan. Dock, under tiden: det bästa vi kan göra för att minimera stopp och därmed kostnader för föreningen är att skicka ner hissen till bottenvåningen. Alltid! Vi ber alla att informera vänner och bekanta.

Fönsterrenovering, mätningar & porten

Våra fönsterkarmar mot gatorna är på många håll i stort behov av renovering utvändigt. Detta behöver vi åtgärda och upphandling av entreprenör pågår. Projektet kommer att genomföras till våren. Mer information kommer.

Vi har också planerat in radonmätning inom snar framtid och vi kommer att genomföra en energideklaration.

Vi byter också portkod – mer information har lämnats i brevlådorna.

Tänd ett ljus – släck ett ljus

Till sist – mörk årstid = stort behov av levande ljus. Tänk på att kolla batteriet i din/dina brandvarnare och glöm inte släcka ljusen. Här har vi hittat några matnyttiga tips om brandsäkerhet. https://www.storstockholm.brand.se/pa-fritiden/sakert-firande/

Med detta hälsar styrelsen alla en God Jul, ett gott slut och en fin start på det nya året

//Bosse, Astrid, Monica, Kristina, Johanna, Daniel, Lena och Erika